Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hertogenpad: Seterse Hoeve - Breda 14km.

GPS

Vanaf de parkeerplaats bij de Seterse Hoeve lopen we de bossen in van de Boswachterij Dorst.
Na verschillende zand en bospaden komen we bij een aantal bosvijvers.
Eén van deze bosvijvers was vroeger een natuurbad, deze bosvijvers zijn van oorsprong oude leemputten. Nu zijn deze bosvijvers een onderdeel van het natuurreservaat Nieuwe Leemputten.
Dit gebied is tevens een waterwingebied. In 17 putten wordt in dit gebied water gewonnen op een diepte van bijna 200 meter.
Na de bosvijvers wandelen we verder over verschillende bospaden en komen na geruime tijd bij de drukke A27 waar we even later onderdoor lopen.
Even daarna wandelen we door een kleine zandverstuiving genaamd Cadettenkamp. Daarna komen we bij de spoorlijn Tilburg-Breda die we even later oversteken waarna we de buitenwijken van Breda binnenlopen.
Na een paar straten komen we bij een voetpad langs een groenstrook met water. We volgen een tijdje het voetpad en even later lopen we een klein parkje in met wat pergola's en een waterpartij.
Bij het water van de Boven Mark lopen we langs het water en zien we links de oude koepelgevannenis van Breda. We steken via een brug het water over en lopen naar het centrum van Breda.
Via de Nassaustraat en de Boschstraat lopen we door de Catharinastraat en passeren de Waalse kerk en de poort naar het Begijnhof waar ook de Begijnkerk staat met een oude waterpomp.
Daarna slaan we rechtsaf naar het Kasteelplein bij het Kasteel van Breda. In dit gesloten bastion huist de KMA sinds 1826 nadat Koning Willem I het beschikbaar stelde aan het leger.
Op dit plein eindigt (of begint) het Hertogenpad.

Boswachterij Dorst
Oude leemput
Koepelgevannenis
Begijnhof
Kasteel van Breda