Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hertogenpad: Meijel - Heitrak 22km.

GPS

Bij het buurtschap Berg (vlakbij Meijel) beginnen we deze etappe van het Hertogenpad.
Al vrij snel komen we bij het begin van Nationaal Park Groote Peel en wij besluiten de route door het Nationaal Park te volgen. Na de slagboom bij de Vossenberg lopen we het park binnen en al vrij snel komen we bij de waterplas "'t Eeuwige Leven" waar we links een pad dwars door de moerassen gaan volgen.
We passeren verschillende heidevelden en na een tijdje komen voor de "Aan 't Elfde" waterplas uit waar we links het pad om deze waterplas gaan volgen. Onderweg zien we verschillende watervogels.
Via een smal pad lopen we dwars door deze waterplas heen. Even verderop maken we een klein uitstapje naar de uitkijktoren waar we een fraai uitzicht hebben op de moerasachtige omgeving.
Na de uitkijktoren passeren we de waterven van Meerbaansblaak en lopen naar het bezoekerscentrum "Mijl op Zeven". Om dit bezoekerscentrum te bereiken wandelen we eerst over een aantal knuppelbruggen.
Het bezoekerscentrum ligt op het zuidelijkste punt van het reservaat en hier lopen we ook weer op de standaard route van de LAW.
Na het bezoekerscentrum volgen we weer een stukje van de standaard route maar op de Mussenbaan gaan we weer het alternatieve pad volgen door het natuurreservaat. Op dit alternatieve stuk zien we wisselend moerassen, varen- of heidevelden en waterplassen.
Na vele kleine waterplassen passeren we de Steltloperven en lopen we dwars door grote hoge varens. Bij de Vossenbaan aangekomen lopen we weer op de standaard route van deze LAW die buiten en rondom dit fraaie natuurgebied loopt.
Deze 2 varianten dwars door het nationaal park zijn maar een paar maanden per jaar open.
Via de Meijelseweg en de Vlosbergweg steken we de N279 over en vervolgen onze wandeling over de Vlosbergweg richting het buurschap Heitrak.
Via de kleine Heitrak en de Rechte Heitraksedijk wandelen we verder door een wijds weilanden gebied en aangekomen bij Kromme Heitraksedijk beëindigen we deze etappe.

't Eeuwige Leven
Uitkijktoren
Bezoekerscentrum
Knuppelbrug
Steltloperven