Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hertogenpad: Handel - Uden 21km.

GPS

Bij de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingskerk in Handel beginnen we deze etappe.
Achter deze kerk die dateert uit de 15e eeuw ligt een fraaie processietuin.
We wandelen Handel uit en komen bij het natuurcentrum "De Specht". Daarna lopen we over een smal pad langs een beekje verder richting de kloostergebouwen van het buurtschap Huize Padua.
Het voormalig Kapucijnenklooster ligt direct ten zuiden van huize "Padua" en is vanuit de historie nauw verbonden met het psychiatrisch ziekenhuis. In de bossen van huize "Padua" passeren we een bosven en tegenover huize "Padua" bevindt zich een bakstenen kapelletje.
Na het buurtschap Huize Padua wandelen we over verschillende rustige landwegen en zandpaden richting het buurtschap Venhorst. Vervolgens komen we in het natuurgebied van de Voskuilenheuvel, waar we doorheen lopen. We passeren een "bijenhotel", een schaapskooi en een plaggenhut. Verder zijn er veel informatiebordjes over de flora en de daar levende dieren.
We passeren hier eerst een watervijver de Grootven en daarna de Rietven we wandelen daarna verder door een weidelandschap naar de bossen van Odiliapeel.
Na deze bossen wandelen we Odiliapeel zelf binnen en passeren de kerk van deze gemeente de Heilige Kruisvindingskerk uit 1930.
Na Odiliapeel lopen we eerst door een klein bosgebied met waterplas van de Peelsche Heide en daarna richting de vliegbasis Volkel.
Met een grote boog lopen we om de vliegbasis heen en even ten noorden van de vliegbasis passeren we het trace van de oude spoorlijn Het Duitse Lijntje. Op het trace dat nu een ecologisch gebied is liggen nog stukken rails van vroeger.
Dan wandelen we via verschillen verharde en onverharde paden tussen de weilanden door richting Uden. Vlak voor Uden lopen we door het bosgebied van de Maashorst en bij de eerst huizen van Uden beëindigen we deze etappe van het Hertogenpad.

De Specht
Huize Padua
Voskuilenheuvel
Schaapskooi
Duitse Lijntje