Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hertogenpad: Roermond - Ophoven 17 km.

GPS

Bij het station van Roermond beginnen we deze LAW Hertogenpad.
We lopen eerste een stukje door de stad door het voetgangersgebied en komen dan bij de Roerkade lange het riviertje de Roer waarna we richting de Maas lopen.
Hier steken we de Maas over via de Maasbrug, daarna over de brug van de Noorderplas en vervolgens de laatste brug over het kanaal van Linne Buggenum.
We bereiken Horn en wandelen een rondje om het kasteel Horn een ronde burcht met een paar flanktorens. Het kasteel is nog én van de oudste bestaande ringmuurburchten van ons land.
Na Horn lopen we de bossen in en passeren de Kloppeven, even later de Houtven en steken de Haelensche Beek over. We passeren een spoorbaan en wandelen door de bossen van het Starrenbosch verder.
Aangekomen bij de Langven lopen we het fraaie natuurreservaat binnen van het Leudal. Aangekomen bij de Tungelroyse Beek gaan we een pad volgen langs de oevers van deze beek tot we aankomen bij het Leudalmuseum en het bezoekerscentrum Leudal.
Hier passeren we de ruïnes van Elisabethmolen, een watermolen uit 1278 met een vistrap. Vanaf hier gaan we de Leubeek verder volgen en na enige tijd komen we bij de "Sint Ursulamolen", een watermolen uit 1773. Door de hoge wanden langs de beek is dit een ideaal gebied voor IJsvogels.
Direct zien we hier al enige flinke hoogte verschillen en wandelen we verder naar de "Litsberg". Even later steken we de Leubeek over via een kleine baileybrug en steken even daarna de Zelsterbeek over waarna we het bosgebied verlaten en naar de Donderberg lopen.
Na de Donderberg wandelen we door een open gebied tussen de weilanden door naar het buurtschap Ophoven.

Kerk Roermond
Kasteel Horn
Haelensche Beek
Sint Ursulamolen
Baileybrug