Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hertogenpad: Giersbergen - De Moer 18km.

GPS

Vanaf de parkeerplaats in het buurtschap Giersbergen bij de Herberg de Drie Linden vertrekken we voor deze etappe van het Hertogenpad.
Na Giersbergen lopen we direct de bossen in van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied dat ruim 3500 hectare groot is en sinds 2002 een nationaal park. In het park vinden we een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbossen. Het gebied wordt dan ook wel de "Brabantse Sahara" genoemd.
Geruime tijd volgen we nu diverse bospaden door dit Nationaal Park en na bijna 4 kilometer wandelen we de bossen uit en klimmen omhoog over een 4 ô 5 meter hoge zandduin waarna we een wijds uitzicht hebben over een zandduinen gebied afgewisseld met heidestroken en kleine dennenbosjes.
Hier volgt de route een tijdje een pad door deze duinen en lopen we wisselend omhoog of omlaag.
Na enige tijd verlaten we het gebied van de zandduinen, lopen weer een bosgebied binnen en gaan we weer verschillende bospaden volgen.
Na een half uurtje lopen komen we weer uit bij een zandduinen gebied en volgen het pad door de duinen waarbij we langzaam omhoog lopen naar de Roestelberg. De Roestelberg is het noordelijke gedeelte van de grote zandverstuiving aan de rand van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.
Dan dalen we af richting een parkeerplaats en de herberg De Roestelberg.
Na verschillende bospaden komen we langs een grote bosven, passeren daarna een oorlogmonument en even later steken we via een viaduct de drukke N261 over.
Via een smal bospaadje dalen we af en lopen richting het recreatiepark De Efteling.
Vlak bij het dit receatiepark gaan we links de bossen weer is en na een bomenlaan komen we op een open heideveld (Hooispoor).
Wisselend langs weilanden en bospercelen lopen we verder naar het Landgoed Huis ter Heide en na enige tijd komen we langs het dorpje De Moer.

Giersbergen
Zandduinen
Roestelberg
Bosven
Oorlogsmonument