Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Peellandpad: Ophoven - Roermond 17km.

GPS

Vanaf de Leudalweg lopen we het prachtige natuurreservaat "Leudal" binnen.
Direct zien we al enige flinke hoogte verschillen en wandelen we verder naar de "Litsberg". Onderweg passeren we een oude kleine baileybrug over de Leubeek waarna we omhoog klimmen naar de top van de Litsberg. Daarna dalen we weer af naar de oevers van de Leubeek die we enige tijd gaan volgen. Door de hoge wanden langs de beek is dit een ideaal gebied voor IJsvogels.
Na enige tijd komen we bij de "Sint Ursulamolen", een watermolen met een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Verder langs de oevers van de Leubeek komen we even later aan bij de ruïnes van de "Sint Elisabethmolen" waar een vistrap is aangelegd. Ook hierna blijven we nog enige tijd de beek volgen en bij de Langven verlaten we dit mooie natuurreservaat en wandelen door de bossen van het Starrenbosch verder. We passeren een spoorbaan en de Haelensebeek en lopen verder langs de Kloppeven waar we de bossen verlaten en verder wandelen naar Horn. In Horn lopen we langs kasteel "Horn", een ronde burcht met een paar flanktorens. Na een rondje om het kasteel verlaten we dit gebied en lopen naar de eerste grote brug over het kanaal van Linne Buggenum, daarna over de brug van de Noorderplas en vervolgens over de Maasbrug,waarna we Roermond binnenlopen.
In Roermond wandelen we nog even over de Roerkade langs Roer en vervolgens door het voetgangersgebied naar het station waar het eindpunt is van dit Peellandpad.

Leubeek
Sint Ursulamolen
Kasteel Horn
Brug over de Roer
Roermond