Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Peellandpad: 's-Hertogenbosch - Heeswijk-Dinther 21km.

GPS

Nadat we onze auto in Heeswijk-Dinther hebben geparkeerd en met de bus naar 's-Hertogenbosch zijn gereden beginnen we onder een stralende zomerzon aan onze 1e etappe van het Peellandpad bij het station 's-Hertogenbosch.
Na enkele bruggen te zijn overgestoken lopen we over de stadswallen langs het riviertje de Aa dat we vandaag nog vele malen zullen tegen komen en verlaten uiteindelijk de stad in oostelijke richting.
We passeren de drukke A2 en lopen over een grasdijk door een grote waterplas, waarna we bij een kleine stuw langs de waterplas naar de Oude Bossche Baan lopen. We passeren het eetcafe "De Fuik" en komen weer uit bij de oevers van het riviertje de Aa.
Over een grasdijk lopen we langs de Aa, passeren een stuw en verlaten even later de Aa en wandelen richting Berlicum waar we langs deze gemeente lopen. We passeren verderop het buurtschap Hersend en komen weer uit bij het riviertje de Aa dat we wederom over een grasdijk enige tijd volgen.
We passeren de ruïne van het oude kasteel "Seldensate". Van het kasteel zelf is alleen nog de overwoekerde ruïne te zien maar de slotgracht, de toegangspoort en de zeshoekige duiventoren zijn nog intact. Even later passeren we de toegangspoort van de oude kasteelhoeve "Assendelft" en wandelen verder langs de oevers van de Aa. Omdat men hier het riviertje de Aa laat meanderen is het even zoeken naar het juiste pad, vooral omdat hier op sommige plekken het onkruid ruim 50 cm hoog staat. Even voorbij een boerderij steken we de Aa over vlakbij een betonnen brug en wandelen door de bossen naar kasteel "Heeswijk" dat even later in zicht komt. Een imposant kasteel met hoge torens en een slotgracht. Na het kasteel lopen we naar de Heeswijksche bossen, passeren de Galgenberg en wandelen door de bossen verder tot aan de waterplas "De Wildhorst". Vanaf hier lopen we naar Heeswijk-Dinther waar we eerder deze dag onze tocht zijn gestart.

's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch
Rivertje de Aa
Kasteel Seldensate
Kasteel Heeswijk