Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Peellandpad: Meijel - Ophoven 22km.

GPS

Vanuit de bossen van Simonshoekse lopen we naar Meijel en passeren een kleine familiekapel.
In Meijel lopen we door het centrum, langs de kerk en passeren weer een kleine kapel waarna we Meijel weer verlaten door een klein bosgebied naar het buurtschap Vieruitersten. Daarna komen we in een bosrijkgebied bij de oevers van het kleine kanaal van Deurne waarna we voorlopig dit kleine kanaal geruime tijd blijven volgen.
Bij Katsberg mondt dit kanaal uit in de Noordervaart die we daarna blijven volgen tot bij Witdonk. Hier verlaten we de Noordervaart en lopen naar de bossen van de "Waterbloem". In deze bossen steken we verschillende kleine beekjes over en wandelen we verder naar het bosgebied van Weijenhout. Ook in dit bosgebied steken we nog enkele kleine beekjes over.
Daarna gaat de route verder door de bossen van Doorbrand en even later door de Ophovensebossen. Even voor het buurtschap Ophoven verlaten we de bossen en lopen verder door een open weilandgebied. We passeren in het buurtschap Ophoven verschillende boerderijen en zien dat het landschap begint te glooien. Over de Sterrebosweg lopen we langs verschillende maisakkers, langs de Donderberg en komen uit op de Leudalweg voor de bossen van het natuurreservaat Leudal.
Op de Leudalweg houden we links aan en wandelen langs de bosrand van het natuurreservaat naar de Klink waar onze route voor deze dag eindigt.

Kapel Meijel
Kanaal van Deurne
Beek Doorbrands
Bosgebied Ophoven
Wandelpad