Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Peellandpad: Heeswijk-Dinther - Uden 20km.

GPS

Nadat we onze fietsen in Uden hebben neergezet rijden we naar Heeswijk-Dinther waar we onder een stralende zon de 2e etappe van het Peellandpad beginnen.
Na enkele bospaden wordt het landschap open en lopen we tussen weilanden en akkers langs grote boerderijen zoals de "Bernisse" hoeve en de "Hommelse" hoeve naar het bosgebied van de Heidsche Wal.
Na deze bossen wordt het weer een stukje open weiland gebied en komen we uit bij het begin van de Bedafsche Bergen, een bosgebied met vele zandduinen van ruim twintig meter hoogte. Dit gebied met de steile stuifwallen is de scheidingslijn van de Peelrandbreuk die hier tussen de buurtschappen Bedaf en Loo duidelijk te zien is. De Peelrandbreuk is een geologische breuklijn die zijn naam dankt aan de Peel en grofweg volgt deze breuklijn de lijn Roermond-Deurne-Uden-Heesch.
Via de Piet Geersdijk verlaten we dit gebied en buigen af naar "De Maashorst", het grootste natuurpark van Noord-Brabant. Dit bosgebied wordt afgewisseld met heidevelden, weilanden, akkers, oude houtwallen en stuifzandruggen zoals de "Slabroekse Bergen". Door de bossen wandelen we langs het bezoekers centrum "Slabroek" en passeren een kabouterpad. Even later lopen we door een stuifzand gebied met veel heidevelden. Na het buurtschap Hengstheuvel komen we in het bosgebied van Udenoord. We volgen verschillende bospaden waaronder het Slingerpaadje. Aan het eind van de bossen bij het Theater "Naat Piek" steken we de drukke Belgenlaan over en wandelen we langs de gemeente Uden waar we onze fietsen pakken om terug te fietsen naar het beginpunt van deze 2e etappe.

Heidsche Wal
Bedafsche Bergen
Bezoekerscentrum Slabroek
Theater Naat Piek
Wandelpad