Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Peellandpad: Heitrak - Meijel 22km.

GPS

Vanuit het buurtschap Heitrak lopen we over de Vlosbergweg zuidwaarts en we passeren de Voordeldonksche Beek en de N279.
Daarna komen we op het punt waar we de Groote Peel variant nemen die echter maar een paar maanden van het jaar open is.
Deze variant gaat dwars door het nationaal park "De Groote Peel".
Via de Vossenbaan passeren we de "Eeuwelsche Loop" en wandelen het nationaal park binnen. Het eerste stuk van de route gaat dwars door grote hoge varens maar even later komen de eerste waterplassen in zicht.
Daarna wordt het gebied kilometers lang wisselend beheerst door moerassen, varen- of heidevelden en waterplassen. Op het zuidelijkste punt van het reservaat ligt het bezoekerscentrum "Mijl op Zeven". Om dit bezoekerscentrum te bereiken wandelen we eerst over een aantal knuppelbruggen.
Daarna wijken we iets van de route af en lopen naar de uitzichttoren waar we een fraai uitzicht hebben over de moerasachtige omgeving. Teruggekomen op de juiste route wandelen we weer diep het natuurreservaat in en we passeren wederom vele heidevelden, moerasgronden en steken via een smal pad dwars door de "Aan 't Elfde" waterplas over. Onderweg zijn we enkele malen de provinciale grens tussen Noord-Brabant en Limburg gepasseerd. Bij de waterplas "'t Eeuwige Leven" en de Vossenberg verlaten we het dit fraaie natuurreservaat en wandelen naar het buurtschap Berg, vlak bij Meijel waar onze etappe voor deze dag eindigt.

De Groote Peel
De Groote Peel
De Groote Peel
De Groote Peel
Zerkenpalen