Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Peellandpad: Uden - Handel 21km.

GPS

Met een stralende voorjaarszon beginnen we deze 3e etappe van het Peellandpad in Uden en lopen over een rustige landweg naar Volkel.
We passeren het oude tracé van het Duitse lijntje, de oude spoorbaan van Boxtel naar Wezel. Dit tracé is nu een ecologisch gebied voor vlinders en andere insecten. Via Volkel passeren we een Mariakapel, het buurtschap Oosterens en lopen we over de Rechte Straat naar de bossen bij Odilliapeel. Na deze bossen wandelen we door een weidelandschap en komen bij de Rietven en de Grootven, een grote watervijver in een klein natuurgebied. Vervolgens komen we in het natuurgebied van de Voskuilenheuvel, waar we doorheen lopen. We passeren een "bijenhotel", een schaapskooi en een plaggenhut. Verder zijn er veel informatiebordjes over de flora en de daar levende dieren.
Het Peellandpad loopt verder over rustige landwegen en zandpaden, door een open weidegebied en langs Venhorst naar het grondgebied van huize "Padua". Huize "Padua" is nu een psychiatrisch ziekenhuis. Het voormalig Kapucijnenklooster ligt direct ten zuiden van huize "Padua" en is vanuit de historie nauw verbonden met het psychiatrisch ziekenhuis. In de bossen van huize "Padua" passeren we een bosven en tegenover huize "Padua" bevindt zich een bakstenen kapelletje.
We volgen een tegenover het kloostergebouw gelegen smal pad en gaan langs een beekje en komen bij het natuurcentrum "De Specht" uit, daarna wandelen naar de kerk van Handel. Achter deze kerk ligt een processietuin.
Hier eindigt deze etappe van het Peellandpad en pakken we onze fietsen om terug te fietsen naar het beginpunt in Uden.

Maria Kapel
Voskuilenheuvel
Huize Padua
Natuurcentrum
Balkenbrug