Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Peellandpad: Algemeen 160km.

GPS

Het Peellandpad is een lange afstand-wandeling (LAW 701) met een lengte van 160 km tussen 's-Hertogenbosch in Noord Brabant en Roermond in Limburg.
De route is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in een gids beschreven en gaat door het gebied, zoals de naam al zegt, van de Peel, de Meijerij en de Maashorst.
Het pad begint bij het station van 's-Hertogenbosch en gaat langs Uden, Volkel, Handel, Griendtsveen en Meijel naar het station van Roermond.
In 's-Hertogenbosch sluit het pad aan op het noordelijke en zuidelijke deel van het Pelgrimspad en het Maarten van Rossumpad en in Roermond op het Pieterpad.
De route voert ons vanuit 's Hertogenbosch door het landschap van de Meierij en het riviertje de Aa, over grasdijken naar Heeswijk-Dinther. Bij kasteel "Heeswijk"gaat het pad door de bossen richting Uden en natuurpark "De Maashorst".
Daar betreden we het eigenlijke Peelland.
Het Peelland was tot voor kort nog woest en slecht toegankelijk door barre stuifzanden, uitgestrekte heiden en verraderlijke veenmoerassen.
Dit peellandschap is nog slechts ten dele terug te vinden temidden van de weidse boerenontginningen en met name in de Deurnesche Peel, Mariapeel en Groote Peel.
Het pad voert ook door bossen van formaat zoals "De Stippelberg" en door het ongerepte Limburgse "Leudal".
Daarna loopt het Peellandpad tenslotte via het landgoed van het monumentale kasteel "Horne" om uit te komen bij het eindpunt Roermond.

Let op:
In 2010 is het Peellandpad uitgebreid en verlengd van 's-Hertogenbosch naar Breda en heeft daarmee een de naam gekregen van Hertogenpad.