Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Heuvelrughike: Maarn-Leersum 13km.

GPS

Vanuit Maarn wandelen we onder de A12 door en lopen daarna het gebied binnen van de Maarnse zandafgraving.
We dalen af en wandelen een stuk door de oude zandafgraving.
Na enige tijd komen we bij een steile trap en gaan met 180 treden ruim 18 meter omhoog naar de Maarnse Berg.
Daarna komen we langs een kampeerterrein en even daarna langs een groot heide veld. Na weer een paar bospaden en wederom een heideveld lopen we in het gebied van Den Treek Henschoten en daarna verder over het Landgoed Zonheuvel waar we langs het Maarten Maartenshuis lopen dat hier in 1902 werd gebouwd. We zien hier een klein openluchttheater en lopen even later onder het koetshuis door.
Dan wandelen we de bossen binnen van het Maarnse Bos en volgen verschillende bospaden tot we bij het Huis te Maarn komen. Het fraaie huidige landhuis werd rond 1917 gebouwd. Met zijn witte pilaren doet het landhuis denken aan het Witte Huis in Washington.
Als we verder wandelen volgen we weer enkele bospaden en komen dan bij de 25 meter hoge uitkijktoren in de Kaapse Bossen. Vanuit de toren hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving.
Daarna komen we bij het Landgoed De Ruitenberg en wandelen we onder het poortgebouw door. Via lanen met Rododendrons lopen we naar de top van de Ruitenberg (57m) waar we uitzicht hebben op het landhuis.
Dan volgen er weer verschillende bospaden en na geruime tijd steken we de Maasbergseweg (N226) over naar het gebied van het Leersumse Veld.
Bij de ingang van het Leersumse Veld, bij de parkeerplaats en het kleine bezoekerscentrum beƫindigen we deze etappe van de Heuvelrughike.

Trap Zandafgraving
Maarten Maartenshuis
Huis te Maarn
Uitkijktoren Kaapse Bossen
Landgoed De Ruitenberg