Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Heuvelrughike: Speelbos 't Laer (Laren) - Soesterberg 20km.

GPS

Deze 2e etappe van de Heuvelrughike beginnen we bij het Speelbos 't Laer bij Laren.
We wandelen het Blukbos in, volgen enkele paden en lopen verder onder de drukke A27 door.
We steken even later de spoorbaan Hilversum-Amersfoort over en wandelen verder over verschillende bospaden waarbij we enkele bosvijvers passeren.
Dan steken we de drukke Hilversumsestraatweg over en lopen weer een bosgebied binnen richting de Lage Vuursche. Na verschillende bospaden komen we langs het duin en heidegebied De Stulp en daarna langs het Pluismeer.
Enkele bospaden later lopen we het bosgebied binnen van het Landgoed Pijnenburg.
We passeren een paar boerderijen met enkele weilanden en lopen dan weer het bosgebied binnen van De Hees en geruime tijd later komen we bij de uitgestrekte duinengebieden van de Soesterduinen.
We steken het duingebied over en lopen daarna de bossen weer binnen van het Landgoed De Paltz waar we weer enkele bospaden volgen.
Hier in deze bossen komen we langs een ingang van het Park Vliegbasis Soesterberg en lopen even het park in bij een aantal bunkers van de voormalige munitieopslag van de oude luchtmachtbasis.
Als we verder het Landgoed De Paltz oplopen passeren we een Kunstcentrum en een Beeldentuin. Vlak daarna komen we langs een fraai uitzichtpunt over een onderliggende vallei.
We wandelen daarna verder via verschillende bospaden van het Landgoed De Paltz en komen dan bij de drukke N413.
Via een fietspad en later een wandelpad lopen we het bosgebied van het Soester Hoog binnen. Even later passeren we een horecagelegenheid bij een parkeerplaats en beƫindigen we deze 2e etappe van de Heuvelrughike.

Bosvijver
Pluismeer
Landgoed Pijnenburg
Vliegbasis Soesterberg
Landgoed De Paltz