Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grensdijkjespad: Gemonde - Vught 17,5 km

GPS

We vertrekken vanaf het kerkplein in Gemonde en verlaten al snel deze gemeente.
Via een aantal zandpaden langs verschillende waterkreken, bereiken we de oever van de Dommel, die we een tijdje gaan volgen.
De Dommel meandert hier door en langs verschillende weilanden en bij een grote waterplas, steken we de Dommel over.
We lopen verder door het bosgebied van Venrode en steken even later de drukke A2 over en komen bij het buurtschap Selissen. Daarna lopen we de bossen binnen van het landgoed Sparrenrijk, ten noorden van Boxtel.
Bij de recreatieplas De Langspier, verlaten we deze bossen en lopen over een fietspad naar het buurtschap Esch en passeren onderweg de Mariakapel.
In Esch zijn verschillende Romeinse vondsten gedaan en onderweg komen we enkele informatieborden tegen over deze oudheidkundige vondsten.
Bij Esch steken we de Essche Stroom over, we lopen hier langs verschillende weilanden met dekzandruggen. Even later lopen we weer door een bosgebied met enkele kleine waterplassen. We passeren het oude klooster Sparrendaal en lopen door een bosrijk gebied verder naar de waterplas van de IJzeren Man bij Vught.
Daarna loopt de route verder door de bossen Vughtse Heide en Lunetten, passeren verschillende waterpartijen en komen bij het afwateringskanaal 's-Hertogenbosch Drongelen. Dit kanaal gaan we nu een tijdje volgen, langs de oevers tot aan de Kampdijkbrug, waar we deze 2e etappe van het Grensdijkjespad beëindigen.

Dommel
Waterpomp Esch
Vughtse Heide
Afwateringskanaal
Natuur Randweg