Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Grensdijkjespad: Sint-Oedenrode - Gemonde 15 km.

GPS

Vanaf de fraaie Markt in het centrum van Sint-Oedenrode, lopen we naar de oevers van de Dommel, die we daarna een tijdje gaan volgen.
In de Dommel, die behoorlijk krachtig stroomt, is hier zelfs een kanoparcours aangelegd.
We verlaten Sint-Oedenrode en passeren de Dommelhoeve en enkele andere statige boerderijen.
Vanaf hier verlaten we even de Dommel en lopen door een weidelandschap over een aantal zandwegen en komen na een tijdje weer bij de oevers van de Dommel.

Hier in de buurt van Olland blijven we de Dommel een tijdje volgen, die hier flink meandert en we zien ook vele stroomlussen in het landschap.
Even later passeren we een informatie paneel van het oude Karthuizer Klooster dat hier in 1463 was gebouwd, maar dat door de verkeerde ligging alweer snel werd verlaten.

We hebben de oevers van Dommel weer verlaten en lopen naar het buurtschap Kasteren, waar we de St. Anthonius Abt kapel passeren. Vlak daarna komen we bij het oude station van Liempde en steken we de spoorbaan van het Duitselijntje over.

Deze spoorbaan moest ooit de lijn worden tussen London, Vlissingen en West Berlijn. Enkele informatie borden geven de historie van deze spoorweg aan.
De route loopt verder en we passeren de bossen van De Geelders, afgewisseld door weideland-schappen. Daarna lopen we Gemonde binnen en bij de kerk, waar we eerder op de dag onze fietsen hadden neergezet, nemen we de fiets en fietsen terug naar Sint-Oedenrode.

Dommel
St. Anthonius Abtkapel
Station Liempde
Kerk Gemonde
Dommel