Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Veluwe Zwerfpad - Kroondomein West: Garderen - Putten 18km.

GPS

Vanaf de kerk in Garderen wandelen we via de Dorpsstraat en Koningweg Garderen uit.
We volgen een paar onverharde paden wisselend door wat bossen en langs een paar weilanden in het gebied van de Beumelerberg.
Dan lopen we het 't Speulderbosch in en volgen we verschillende bospaden in een heuvelachtig terrein.
Onderweg passeren we enkele grafheuvels en blijven we verschillende bospaden geruime tijd volgen. Onderweg passeren we een wildscherm en de zeer fraaie picknickplaats Medousa.
Na 't Speulderbosch lopen we naadloos verder door het Spriederbosch en ook hier volgen we weer verschillende bospaden tot uiteindelijk de eerste huizen van Putten in zicht komen.
Bij de Postweg wandelen we Putten binnen en even later lopen we het centrum van Putten binnen.
In de Verlengde Dorpsstraat lopen we langs verschillende winkels en passeren we de oude kerk van Putten die dateert uit de 14e eeuw. Bij deze kerk staat een oude waterpomp.
Dan verlaten we Putten weer en wandelen via verschillende onverharde wegen door een bosgebied verder. We passeren een heidegebied en lopen langs een spoorlijn richting de Groevenbeekse Heide.
We wandelen hier over het landgoed Oud-Groevenbeek dat zijn naam ontleent aan een spreng, die op het landgoed ontspringt.
Als we verder lopen over dit landgoed komen we langs een fraaie oude watertoren. De watertoren werd gebouwd in 1912 op een kunstmatige heuvel. Daarna zien we een tuinmanswoning, kassen en een kleine wijngaard.
Dan lopen we langs het landhuis Oud-Groevenbeek dat in een art-nouveaustijl in 1904 is gebouwd.
Vlak daarna passeren we het terras van het theehuis en speelnatuurpark van OERRR van Natuurmonumenten waar we deze etappe van het Veluwe Zwerfpad beeindigen.

't Speulderbosch
Wildscherm
Waterpomp
Watertoren
Oud-Groevenbeek