Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Fietsen: Rijn, Oude IJssel en IJsselroute 123km.

GPS

Deze keer hadden we een fietsroute uitgezet in Gelderland langs de Rijn, Oude IJssel en de IJssel.

Op de 1e dag vertrekken we vanuit Westervoort en volgen globaal de Rijn richting Duitsland.
Na Spijk steken we de Nerderlands/Duitse grens over en volgen de Rijn tot voorbij Emmerich waarna we het binnenland in fietsen.
Bij Dinxperlo steken we de grens met Nederland weer over waar we overnachten.
Op de 2e dag vertrekken we uit Dinxperlo, volgen een stukje het riviertje de AA-strang en gaan daarna de Oude IJssel volgen tot Doesburg.
Vanaf Doesburg volgen we de IJssel en fietsen langs dit water terug naar Westervoort tot voorbij de splitsing IJssel/Rijn.
1e dag: Westervoort-Dinxperlo 59km.
2e dag: Dinxperlo-Westervoort 64km.

Rijn, Oude IJssel en IJsselroute: Westervoort-Dinxperlo 59km.

Routekaart

Vanuit Westervoort fietsen we naar de Rijndijk en passeren het landschapspark Fort Geldersoord.
Wij blijven voorlopig de Rijndijk volgen en passeren al snel het grindgat Loowaard en Huize Lowaard. Daarna een kunstwerk in de vorm van een Mammoet.
Het beeld verwijst naar de Betuwelijn als Mammoetproject en de botten die zijn gevonden bij het boren van de spoortunnel.
Bij het riviertje De Keel passeren we het gemaal Kandia en blijven we de Rijndijk volgen naar Pannerden.
Na Pannerden fietsen we tussen verschillende waterplassen door van de Lobberdensche Waard waar we de splitsing zien van de Rijn en de Waal.
Daarna komen we langs het recreatiegebied Gelderse Poort en fietsen we langs de grote waterplas De Bijland. Even later komen we aan in Tolkamer en via Lobith fietsen we naar Spijk waar de grens oversteken naar Duitsland.
In Duitsland fietsen we verder door het uitwaardengebied van de Emmericher Ward en komen dan aan in Emmerich waar we over de Rheinpromenade fietsen.
Via de Dornicksche Ward blijven we nog even langs de Rijn fietsen tot het dorpje Praest. Na Praest verlaten we de Rijn en fietsen naar Millingen en verder door het binnenland langs het Wildpark Anholter Schweiz.
We passeren daarna het plaatsje Isselburg en fietsen verder naar het bos en heidegebied van Decking Heide. Dan komen we bij de Bocholter Aa die we oversteken.
Als we verder fietsen richting Dinxperlo steken we in dit plaatsje de grens weer over naar Nederland.
In Dinxperlo eindigd deze etappe en hebben we een overnachting.

Kunstwerk Mammoet
Gelderse Poort
Rheinpromenade
Isselburg
Bocholter Aa

Rijn, Oude IJssel en IJsselroute: Dinxperlo-Westervoort 64km.

Routekaart

Vanuit het centrum in Dinxperlo fietsen we al snel naar het riviertje de AA-strang die we gaan volgen tot Ulft.
In Ulft stroomt de AA-strang in de Oude IJssel en vanaf hier gaan we de Oude IJssel volgen die ontspringt in Duitsland.
Na Ulft passeren we Etten en Gaanderen maar we blijven nog steeds het fietspad langs de Oude IJssel volgen.
Als we daarna aankomen in Doetichem verlaten we even de Oude IJssel maar bij het centrum komen we weer terug langs het water.
Daarna fietsen we verder langs de Oude IJssel, verlaten Doetinchem en komen na enige tijd uit bij Laag-Keppel waar we kasteel Keppel zien en bij de brug de Keppelse Watermolen.
Hierna blijven we geruime tijd het fietspad langs de Oude IJssel volgen en hebben steeds fraaie uitzichten over het water en de polderachtige omgeving afgewisseld met enkele bospercelen.
Uiteindelijk komen we aan bij Doesberg waar we de Oude IJssel zien uitmonden in de IJssel. Vanaf hier gaan we de IJssel volgen.
Via de IJsseldijk fietsen we langs de IJssel en komen even later langs Giesbeek waar we langs een enorme groot recreatieterrein met verschillende stranden fietsen die hier gelegen zijn in een grote bocht van de IJssel.
Dan passeren we Lathun en fietsen we onder de drukke A12 richting Westervoort. We volgen nog steeds de IJsseldijk en blijven deze volgen tot het punt waar splitsing is van de IJssel en de Rijn.
Men kan bij de betonnen muren in de polder van het Regelwerk Westervoort langs deze muur fietsen waardoor de splitsing IJssel/Rijn nog beter te zien is. Achter deze muren zijn veel fraaie muurschilderingen te zien.
We fietsen daarna langs Westervoort en de Rijn en komen weer bij het landschapspark Fort Geldersoord waar we deze 2 daagse fietstocht zijn begonnen.

AA-strang
Oude IJssel/Ulft
Watermolen
Oude IJssel
IJssel