Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Fietsen: Randmeren 246km.

GPS

Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere fietstochten en deze keer kwamen de Randmeren in beeld.

Omdat we met vrienden waren is gekozen voor 4 losse tochten waarbij de start/finish altijd vanaf een parkeerplaats zou zijn.
Na het nodige puzzelwerk hebben we gekomen om de Randmeren rond te fietsen in deze 4 fietstochten.
Naarden-Nijkerk-Almere-Naarden 71km.
Nijkerk-Nunspeet-Zeewolde-Nijkerk 64km.
Nijkerk-Kampen-Roggebotsluis-Nijkerk 53km.
Ketelhaven-Kampen-Schokkerhaven-Ketelhaven 58km.

Randmeren: Muiderberg-Nijkerk-Almere-Muiderberg 71km.

Routekaart

Vanaf de parkeerplaats Naarderbos Strand (tussen Muiderberg en Naarden) fietsen we al snel naar Naarden.
We komen door het oude centrum van Naarden en langs de vestingsgracht waarna we verder fietsen en onder de A1 door rijden.
Via enkele fietspaden komen we langs Valkenveen, Oud Naarden en langs het Gooimeer rijden we naar Huizen waar we eerst langs de oude Kalkovens rijden en daarna langs de haven.
Al spoedig komen we weer langs het Gooimeer en volgen de route tot voor de A27 waarna we langs de buitenwijken van Huizen rijden en dan onder de A27 door gaan.
Wij rijden daarna verder door een polder gebied, steken via een pontje de Eem over en fietsen langs het Eemmeer naar Spakenburg waar we door het oude centrum komen en daarna langs de havens.
Dan volgen we geruime tijd een fietspad, eerst langs het Eemmeer en daarna langs het Nijkerkernauw tot we in de buurt van Nijkerk komen waar we het Nijkerkernauw oversteken naar Flevoland.
In Flevoland volgen we weer geruimtijd een fietspad aan de andere zijde van het Nijkerkernauw en daarna langs het Eemmeer tot we aankomen bij de jachthavens en woontorens van de Eemhof.
Vervolgens fietsen we langs de Eemmeerderdijk en volgen geruime tijd het fietspad tot we weer onder de A27 doorgaan en weer bij het Gooimeer aankomen.
Hier verlaten we even het Gooimeer en fietsen door het verrassende Cirkelbos van Almere en komen o.a. langs de 28 meter hoge Almeerderberg. De Gooimeerbeek die door het Cirkelbos stroomt wordt gevoed met kwelwater uit het Gooimeer.
Via het Kloosterbos en de Waterlandse Tuinen komen we bij Almere Haven en gaan dan op de dijk weer verder langs het Gooimeer. We blijven deze dijk volgen tot we aankomen bij de Hollandse Brug. Hier steken we het Gooimeer over richting Muiderberg.
Bij Muiderberg fietsen we langs het Muiderbergse Vogelbos en daarna langs het Naarderbos via de IJsselmeerweg naar het beginpunt van deze fietstocht, de parkeerplaats bij het Naarderbos Strand.

Naarden
Kalkovens Huizen
Pontje bij de Eem
Haven Spakenburg
Langs Gooimeer

Randmeren: km.

Routekaart

Vanaf de parkeerplaats


Randmeren: km.

Routekaart

Vanaf de parkeerplaats


Randmeren: km.

Routekaart

Vanaf de parkeerplaats