Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Vlissingen: Stadswandeling/Maritiemroute 5km.

GPS
RouteInformatie

De Vlissingen Maritiemroute is een ANWB wandeling die door de binnenstad en langs de haven van Vlissingen loopt.
Vlissingen heeft een zeer nauwe band met de zee en dat is wat deze Maritiemroute wil laten zien maar ook de oude, historische plekjes worden d.m.v. informatiepanelen onder de aandacht gebracht.
Centraal staat de oude haven, met op de kop het standbeeld van admiraal Michiel de Ruyter, die zijn jeugd in Vlissingen doorbracht.
De route start op de Nieuwedijk langs het water bij de haven waar een informatiebord over deze route staat, de gehele route wordt aangegeven door zeshoekige bordjes en informatiepanelen en is daardoor makkelijk te lopen.
De wandeling loopt langs de haven en het Arsenaal naar de dijk met zijn statige Oranje Molen en vervolgens door de binnenstad langs oude gevels en statige pak- en herenhuizen.
Uiteraard komen we langs het woonhuis van Michiel de Ruyter en even later langs zijn standbeeld op boulevard De Ruyter waar hij uitkijkt over het water van de Westerschelde.
Onderweg komen we nog langs prachtige plekjes zoals het fraaie Bellamypark waar het Stedelijk Museum is gevestigd in een pand met een monumentale voorgevel, verder langs het oude Beursgebouw en natuurlijk over de Oude Markt met zijn statige Sint Jacobskerk.
Een zeer apart plekje in Vlissingen is wel de Zeemanserve, dit uit 1643 daterende hofje is een oase van rust en was vroeger bestemd voor de weduwen van de zeelieden en vissers.

Bellamypark
Beursgebouw
Oranje Molen
Zeemanserve
Kerkpoort