Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Montfoort: Blokland-route 8km.

GPS
RouteInformatie

De Blokland-route is een ANWB wandeling.
Deze wandeling loopt door de polder Heeswijk, de route is deels onverhard maar loopt verder over verharde paden.
De route begint bij het Kasteelplein in de gemeente Montfoort waar parkeergelegenheid is, aan de kant van de N228 staat het informatiebord van de Blokland-route, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen.
De route begint bij het voormalige kasteel van Montfoort en loopt via een park door een klein stukje woonwijk, waarna u direct het wijdse polderland inloopt, dit gebied is een stilte gebied.
Vele vogels zoals kieviten, tureluurs, grutto's en ganzen zult u tegen komen.
Na de Molenvliet, waar nog de bouwstenen van de oude molen te zien zijn, loopt u langs de vele oude boerderijen van het langgerekte dorp Blokland welk nog een echt lintdorp is.

Kasteel Montfoort
Parkzicht
Stilte gebied
Molen bij Montfoort
Info-bord


Montfoort: Engherkaderoute 12km.

GPS
RouteInformatie

De Engherkaderoute is een ANWB wandeling.
Deze wandeling loopt over verschillende graskaden, door de polder Snelrewaard naar Linschoten en daarna langs de Montfoortse Vaart terug naar Montfoort, de route loopt grotendeels over onverharde paden.
De route begint bij het Kasteelplein in de gemeente Montfoort waar parkeergelegenheid is, aan de kant van de N228 staat het informatiebord van de Engherkaderoute, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. ANWB-bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
De route begint bij het voormalige kasteel van Montfoort en gaat onder de torenpoort door naar het oude centrum. Daarna loopt de route langs het oude raadhuis onder de stadspoort door en steken we de Hollandse IJssel over die we via het jaagpad enige tijd volgen.
We verlaten de Hollandse IJssel en lopen de Engherkade op, een graskade die richtig Linschoten loopt. We steken het riviertje de Lange Linschoten over en wandelen verder over een jaagpad langs dit riviertje en passeren het landgoed Linschoten waarna we het fraaie dorpje Linschoten binnenlopen.
We verlaten Linschoten langs de Montfoortse Vaart en lopen langs fraaie boerderijen terug naar het startpunt van deze route in Montfoort.

Oude Raadhuis Montfoort
Engherkade
Lange Linschoten
Linschoten
Landgoed Linschoten