Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waddinxveen: Weegje-route 11 km.

GPS
RouteInformatie

De Weegje-route is een ANWB wandeling.
Deze wandeling loopt langs de rivier de Gouwe en het natuurgebied van 't Weegje en gaat grotendeels over verharde paden.
De route begint bij het station Waddinxveen waar parkeergelegenheid is, voor het station staat het informatiebord van de Weegje-route, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen.
Na een korte wandeling door een klein park en de bebouwing van Waddinxveen, loopt de route al snel langs de rivier de Gouwe richting het natuurgebied: 't Weegje.
Na ruim 3 kilometer verlaten we het pad langs de Gouwe en lopen we het natuurgebied van het 't Weegje binnen. Het natuurgebied bestaat uit een natuurplas met veel rietkragen en waterlelies, graslanden en moerasland. Veel watervogels zoals de Fuut en de Grutto, alsmede Zwanen en Ganzen zult u hier waarschijnlijk tegenkomen.
Na de wandeling door het natuurgebied loopt de route weer terug naar de Gouwe die we oversteken, waarna de route uiteindelijk via de Winterdijk, een smal, maar fraai gelegen pad dwars door de weilanden in een grote boog terug loopt naar Waddinxveen.

De Gouwe
't Weegje
't Weegje
Winterdijk
Wegwijzer