Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Vlist: Bergvlietsekade, Vlist en polders 14km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling begint bij de bushalte in Vlist op de West Vlisterdijk.
We steken de weg over en lopen het Julianaplein op.
Daarna verlaten we vrij snel het dorpje Vlist via het Geerpad en lopen we tussen de weilanden door.
Aan het einde van het Geerpad voor de brug lopen we de Bergvlietsekade op. Een smal pad met vele houtwallen en doorkijkjes links en rechts over de wijdse polders van het Groene Hart.
We gaan deze prachtige kade ruim 3 km volgen. Onderweg steken we via kleine bruggetjes enkele sloten over en bij het Vroedvrouwenpad lopen we via een lange vlonder zelfs boven het water en langs het water.
Aan het einde van de Bergvlietsekade lopen we over graspaden door het Graslandreservaat Bilwijk en passeren we verschillende waterkreken met watervogels.
Dan komt de Boezemmolen van Haastrecht aan het riviertje de Vlist inzicht. De molen dateert uit 1873 en verloor in 1914 zijn wieken die sinds 2011 weer zijn teruggeplaatst.
Na het zwembad "De Loet" steken we de Vlist over en lopen het natuurgebied van de Hooge Boezem in. Even later lopen we over een lange graskade weer naar de oevers van de Vlist.
Daarna wandelen we langs het witte bruggetje "De Twee Waarden" en verlaten we weer de Vlist via het Hoonaardpad dat dwars door de weilanden loopt en via een tweetal bruggetjes steken we steeds het water van de Lange Vliet over. Bij de derde brug lopen we de Schutterskade op en blijven de Lange Vliet nog een stukje volgen.
Voor de Benschoper Molenvliet verlaten we de graskade en lopen dwars door de weilanden en koeien weer richting het riviertje de Vlist.
Bij de Vlist aangekomen blijven we dit riviertje volgen tot het dorpje Vlist waar we het riviertje oversteken. Hier zijn we gelijk weer terug bij het startpunt van deze wandeling.

Bergvlietsekade
Vlonderpad
Boezemmolen
De Twee Waarden
Schutterskade