Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Schoonhoven: Cabauwse Jacobsroute 14km.

GPS
RouteInformatie

De Cabauwse Jacobsroute is een ANWB wandeling.
Deze wandeling loopt door de weilanden tussen Schoonhoven, Polsbroek en Cabauw, de route loopt grotendeels over verharde paden maar ook een deel dwars door de weilanden.
De route begint op het Stationsplein in Schoonhoven waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze wandeling. De gehele route wordt aangegeven met bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
Vanuit de pittoreske zilverstad Schoonhoven met zijn fraaie gebouwen loopt de route naar het riviertje de Vlist, dit slingerende veenriviertje wordt omzoomd door knotwilgen en al snel komen we langs de wipmolen van Bornepas.
De route loopt geruime tijd langs de Vlist en slaat dan bij de Slangeweg via een fietspad af naar het landelijk gelegen Polsbroek.
In Polsbroek verlaten we het asfalt en lopen we over een schilderachtig oud kerkpad en houtkade langs de Groote Kerkvliet dwars door het polderland richting de Jacobskerk van Cabauw, onderweg passeren we op afstand een andere wipmolen, de Bachtenaar. Rust en ruimte tesamen met de vele weide- en watervogels bepalen hier de sfeer.
Langs de Jacobskerk van Cabauw, waar de route zijn naam aan ontleent, wandelen we langs een ander veenriviertje de Zevender, over smalle weggetjes terug naar Schoonhoven.

Wipmolen Bornepas
Polsbroek
Kerkpad naar Cabauw
Riviertje Zevender
Infobord