Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ouderkerk: Loetbosroute 11 km.

GPS
RouteInformatie

De Loetbosroute is een ANWB wandeling.
Deze wandeling loopt door de weilanden van het Oudeland naar Ouderkerk aan de IJssel en weer terug naar het natuurgebied van de Loetbossen, de route loopt grotendeels over verharde paden, alleen in het Loetbos bestaan de paden uit schelpengruis en graspaden.
De route begint bij cafe-restaurant De Loet gelegen aan de N210, afslag Loetbos bij Lekkerkerk, waar volop parkeergelegenheid is, bij het cafe staat een informatiebord over de Loetbosroute, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen.
Het Loetbos, wat zijn naam ontleent aan het riviertje de Loet, is een veelzijdig polderbos, diverse eilandjes met vele velden en speelweiden zijn door houten bruggetjes met elkaar verbonden. Er komen in het Loetbos vele verschillende plantensoorten voor. Na het Loetbos loopt de route langs de Molenvliet naar het Berkenwoudse Boezemkanaal waar veel watervogels te zien zijn.
Via de lange smalle Tiendweg Oost loopt de route naar Ouderkerk aan de IJssel met zijn oude statige kerk, deze hervormde kerk bevat het familiegraf van Lodewijk van Nassau.
Over de Kerkweg verlaten we Ouderkerk aan de IJssel en lopen door de weilanden en langs oude boerderijen weer naar het riviertje de Loet. Langs dit smalle, maar prachtige riviertje loopt de route weer terug naar het Loetbos.

Let op: Wandelaars melden dat de route niet meer wordt onderhouden en enkele bordjes verdwenen zijn.

Loetbos
Boezemkanaal
Ouderkerk a/d IJssel
Riviertje De Loet
Info-bord