Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks
>

Noordwijk: Piet Florispad en Kachelduinwandeling 8 km.

GPS
RouteInformatie

Het natuurpad Piet Floris en de Kachelduinwandeling zijn een tweetal wandelingen, uitgezet door Staatsbosbeheer.
De Piet Floris en de Kachelduinwandeling lopen door het duingebied van het Hollands Duin tussen Noordwijk en Noordwijkerhout en beide route's lopen grotendeels over schelpenpaden.
De twee route's beginnen op het parkeerterrein bij het SBB informatiecentrum aan de Duinweg waar parkeergelegenheid is. Het natuurpad Piet Floris is 4,2 km lang en wordt aangegeven door oranje paaltjes, de Kachelduinwandeling is 4 km lang en wordt aangegeven door groene paaltjes. Beide route's zijn te combineren tot één wandeling.
Het begin van de Piet Florisroute loopt door naald- en loofbos, in deze bossen komen verschillende diersoorten voor waaronder vossen en reeën. Onderweg zien we bij een informatiepunt een aantal doorgezaagde bomen waar uitleg wordt gegeven over de ouderdom van de bomen en hun jaarringen.
Daarna loopt de wandeling door het open duingebied en zien we vlak naast het pad de banen liggen van de golfclub Noordwijk, vervolgens loopt het pad door het Piet Florisdal met een uitgestrekte speelweide voor kinderen en picknickplaatsen.
Weer teruglopend naar het startpunt gaat de route over in de Kachelduinwandeling, ook hier lopen we in het begin door de bossen en even later lopen we het open duingebied weer in, richting de zee, die vlakbij ligt. Midden in het duingebied ligt het uitzichtpunt de Kachelduin waar we een wijds uitzicht hebben over de duinen en de zee.
Eventueel kan men naar het strand lopen en de wandeling uitbreiden met een strandwandeling naar Noordwijk, de boulevard van deze plaats ligt op ongeveer 3 kilometer afstand.

Informatie Jaarringen
Duingebied
Kachelduin
Doorsteek Strand
Duingebied