Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lexmond: Zouweboezem 11km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de parkeerplaats aan het Driemolenweg/Zederikkade bij Lexmond lopen we de Zederikkade op langs het water van de Oude Zederik.
Na enige tijd passeren we de Vlietmolen, deze Vlietmolen is een wipmolen uit de 17e eeuw en werd gebruikt ten behoeve van de bemaling van de polder Lakerveld.
We blijven het pad langs de Oude Zederik volgen en passeren eerst een vogelkijkhut rechts. Geruime tijd later kunnen we links (bij een informatiebord) door het riet naar ander vogelkijkscherm lopen.
We volgen nog steeds het pad langs de Oude Zederik en bij de huizen van de Boezemweg lopen we de dijk op langs de Lek.
Bij laag water kunnen we het pad in de uiterwaard langs de Lek volgen en anders lopen we over de Lekdijk verder richting het buurtschap Achthoven.
Nadat we geruime tijd de Lekdijk hebben gevolgd naar Achthoven gaan we bij de Polderweg de Lekdijk verlaten en wandelen we de polder weer in langs verschillende weilanden.
Waar de Polderweg een bocht maakt lopen we een onverhard pad op naast de bosrand. Na enige tijd komen we op een oude houtkade uit, de Molenkade.
Vanaf hier gaan we de Molenkade geruime tijd volgen. Wandelend over deze oude houtkade hebben we links en rechts fraai doorkijkjes over de weilanden, struiken en bossen.
Aan het einde van de Molenkade komen we weer uit op de Zederikkade en wandelen we links langs de Vlietmolen terug naar het begintpunt van deze wandeling.

Vlietmolen
Oude Zederik
Rietkragen
Langs bosrand
Molenkade