Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Goudriaan: Goudriaanroute 17km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling start in Goudriaan, een dorpje in de Alblasserwaard.
Goudriaan is gelegen aan de historische verbindingsweg tussen de vestingsteden Nieuwpoort en Gorinchem, nu de provinciale weg N216.
Het is een duidelijk lintdorp langs het riviertje Goudriaan. De grondsoort in de omgeving bestaat hoofdzakelijk uit laagveen met hier en daar een zandrug, de zogenaamde donken.
Deze Goudriaanroute start bij het oude raadhuis, tegenwoordig een restaurant met een terras, waar parkeergelegenheid is.
Via de Molenkade wandelen we naar de Goudriaanse molen en daarna door het weiland naar de Westermolen. Hierna lopen we over de fraaie Goudriaanse Kade, een gras- en houtkade die dwars door de weilanden loopt.
Bij de Boonevlietweg steken we over en lopen via een houtkade verder waarna we even later uitkomen bij het Museum Lanchelevici. Vanaf hier volgen we een fietspad en nadat we de drukke N214 zijn overgestoken lopen we alweer snel door de weilanden naar het dorpje Giessen waar we het riviertje de Giessen ovesteken.
Vanaf hier volgen we, door de weilanden van de Slingelandse polder, dit riviertje en passeren de Lutjewaardse molen en even later het gemaal waarna we bij Pinkenveer de Giessen oversteken en waar we de oude toltarieven anno 1912 nog kunnen zien.
Bij de Helenahoeve gaan we rechts richting Goudriaan en passeren even later het oude dieselgemaal de Schuilplaats. Dan lopen we via een fietspad terug, langs het water, naar Goudriaan en komen we weer uit bij het startpunt van deze route.

Goudriaanse molen
Goudriaanse kade
Riviertje de Giessen
Toltarieven
Westermolen