Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Gorinchem: Arkelroute 11 km.

GPS
RouteInformatie

De Arkelroute is een ANWB wandeling.
De wandeling loopt via Gorinchem, langs de Linge naar Arkel en langs het Merwedekanaal weer terug naar Gorinchem, de route loopt grotendeels over onverharde paden.
De route begint voor het station van Gorinchem waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze wandeling. De gehele route wordt aangegeven met bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
Het eerste deel van de Arkelroute loopt over één van de oude verdedigingswallen van Gorinchem, een zeer groen en rustig stukje en even later passeren we de korenmolen "Nooit Volmaakt" uit 1772 die bovenop de stadswal is gebouwd.
Via een buitenwijk van Gorinchem loopt de route door de weilanden van de Vrouwenhuiswaardpolder naar de rustige oevers van de Linge en over de zomerkade, langs rietkragen en griendbosjes, wandelen we langs deze rivier naar Arkel.
Langs de sluis van Arkel en over een oude ophaalbrug lopen we door Arkel en passeren we de korenmolen van Jan van Arkel.
Langs het rustige Merwedekanaal met zijn statige rijen populieren aan beide zijde van dit kanaal wandelen we langs het water weer terug naar Gorinchem, onderweg steken we het Merwedekanaal nog 2x over en passeren we de oude sluizen van het kanaal. Vlak aan het einde van de route zien we op de oever van het kanaal de kleine baggerzuiger Bambino liggen.

Molen "Nooit Volmaakt"
Pad langs de Linge
Sluis bij Arkel
Baggerzuiger "Bambino"
Wegwijzer