Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Driebruggen: Wierickepad 10km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf het sporthal en het cafe "Custwije" (voldoende parkeerruimte) wandelen we via het Wierickepad de polder in.
Bij de brug over de Enkele Wiericke lopen we rechts de grasdijk op langs het water dat we een tijdje gaan volgen.
Na enige tijd verlaten we deze grasdijk en wandelen links over een verrassend leuk smal paadje genaamd de Kippenkade tussen verschillende watergangen door, passeren verschillende legakkers en komen even later bij de waterplas 's-Gravenkoop (één van de vele waterplassen van de Reeuwijkse plassen).
Na geruime tijd komen we bij een smalle asfaltweg de Oukoopsedijk die we een klein stukje gaan volgen waarna we rechts het graspad van de Oukoopsekade oplopen. In de verte zien we de Oukoopsemolen liggen, een wipwatermolen uit de 17e eeuw.
We passeren een picknickplaats en een informatiebord over het gebied rond de Reeuwijkse plassen en steken de Twaalfmorgen over en komen daarna bij een uitpijkpunt midden tussen de weilanden bij een kleine waterplas. We vervolgen de route over de Oukoopsekade en passeren de Natuurboerderij Hoeve Stein. Even later klimmen we via een trap naar de grasdijk van de Prinsendijk.
Hier lopen we weer langs het water van de Enkele Wiericke. De Enkele Wiericke maakte vroeger deel uit van de Oud Hollandse Waterlinie. Enkele informatie panelen geven info over de Prinsendijk en de Broekdijk (die we later gaan volgen) en de Oud Hollandse Waterlinie.
Na de Broekdijk lopen we door het buurtschap Hoge brug en na een kleine ophaalbrug over de Dubbele Wiericke lopen we een grasdijk op langs dit water. We blijven deze grasdijk langs de Dubbele Wiericke geruime tijd volgen tot we bij de ophaalbrug in Drieburggen komen.
Vanaf deze ophaalbrug lopen we over de Kerkweg terug naar het beginpunt van deze fraaie wandeling.

Grasdijk
Langs de Kippenkade
Hoeve Stein
Prinsendijk
Driebruggen