Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Philippine: Langs polders en grenzen 14km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandelroute begint op het plein aan de Kasteelstraat bij knooppunt 12 en het mosselmonument in het centrum van mosselstad Philippine.
Philippine was vroeger een vissershaven die via het Philippinekanaal en de zeearm Braakman een verbinding had met de zee. Echter door verzanding en de afsluiting van de Braakman in 1952 verloor de stad voorgoed de vaste verbinding met de zee.
Via de Havenstraat lopen we naar knooppunt 13 langs de vele terrasjes op het Philipsplein.
We passeren het oude stadhuis van Philippine en wandelen via de Weststraat richting knooppunt 14. We verlaten Philippine en lopen over een onverhard pad onderaan een oude zeedijk. ,Bij knooppunt 14 steken we de oude zeedijk over en lopen verder langs enkele akkers naar de Dijckmeesterweg die we oversteken en daarna verder over een onverhard pad op de Olmendijk naar knooppunt 34.
Bij knooppunt 34 zien we een paar Bunkers ingegraven in de Olmendijk. Na een hekpassage lopen we verder over de Olmendijk waar we weer uitkomen op de Dijckmeesterweg en lopen we verder naar knooppunt 35 bij de brug over het Isabellakanaal.
Nu gaan we het onverharde pad langs het Isabellakanaal volgen naar een gemaal en het kunstwerk De Dodendraad.
De Dodendraad was een grensafsluiting met hoogspanningsdraden in de Eerste Wereldoorlog.
Hier steken we de grens over met Belgie en lopen we langs het water van het Isabellakanaal verder richting knooppunt 51 en het Leopoldkanaal.
Nadat we het Leopoldkanaal zijn overgestoken lopen we langs dit kanaal richting knooppunt 52 waar vroeger de Bouchauterhaven was gelegen.
Bij knooppunt 52 wandelen we verder langs de Zwartsluisbeek richting knooppunt 13.
Na enige tijd steken we de Braakmanstraat over en lopen we Nederland weer binnen. Via de Cathalijneweg en de Posthoornstraat lopen we weer terug naar Philippine en via knooppunt 13 terug naar het beginpunt bij knooppunt 12 en het mosselmonument.

Mosselmonument
Oude Stadhuis
De Dodendraad
Isabellakanaal
Gemaal