Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Kortgene: Akkerland en Veerse Meer 13km.

GPS
RouteInformatie

Deze route begint bij de N.H. kerk in Kortgene waar volop parkeerruimte is.
We lopen de Hoofdstraat uit, richting de molen en komen bij de molen" De Korenbloem".
Nadat de oude molen in 1873 was afgebrand is De Korenbloem in zijn huidige ronde stenen vorm pas in de jaren tachtig van de negentiende eeuw herbouwd.
Na de molen lopen we over een graspad met een bloemdijk langs de Kortgeenseweg naar de Prinsendijk die we inlopen.
Op de Prinsendijk hebben we wisselende uitzichten over het polderlandschap van Noord-Beveland. Af en toe verlaten we even deze dijk en lopen over een graspad onder langs deze dijk.
Na de Prinsendijk lopen we over de Oud Kortgenedijk en passeren een Houtzagerijmuseum. We wandelen verder naar Geersdijk en passeren een Galerie met theetuin en nog een terras bij een B&B van het landgoed Rijckholt.
In Geersdijk lopen we langs het dorpshuis" Drenthehuis" met een fraaie torentje en passeren nog verschillende kunstateliers.
Na Geersdijk lopen we over verschillende dijkjes die wisselend verhard en onverhard zijn en hebben steeds uitzichten over het polderlandschap.
Na geruime tijd komt het Veerse Meer in zicht en gaan we een pad volgen langs het Veerse Meer. Op de grasdijk hebben we links uitzichten over akkerlanden met kreken en rechts over het water van het Veerse Meer.
Bij een bosperceel aangekomen dalen we van de dijk af en vervolgen deze wandeling over een smal bospad waarbij we een paar keer een kiezelstrandje van het Veerse Meer passeren.
Na het bos lopen we langs een recreatie villapark en even later passeren we de jachthaven van Kortgene.
Dan lopen we Kortgene weer in en komen weer bij de kerk van Kortgene waar we deze wandeling begonnen.

De Korenmolen
Bloemdijk
Geersdijk
Polderzicht
Veerse Meer