Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Domburg: Mondriaanroute 8km.

GPS
RouteInformatie

De Mondriaanroute is een ANWB wandeling.
Deze Mondriaanroute loopt door de badplaats Domburg en de route gaat grotendeels over verharde paden.
De route start bij het VVV kantoor in Domburg waar in de buurt parkeerruimte is. Bij het VVV kantoor staat een informatiebord over deze route, de gehele route wordt aangegeven door zeshoekige bordjes met onderweg verschillende informatiepanelen en is daardoor makkelijk te lopen.
Vanaf het VVV kantoor slingert de wandeling door het oude centrum van Domburg, langs kleine huisjes, 't oude Raadhuis en de oude kerk, richting de duinen.
Vervolgens beklimmen we één van de hoogste Duinen, de Hoge Hill, vanaf deze duintop hebben we een schitterend uitzicht op Domburg en zijn omgeving. We zien andere badplaatsen en bij helder weer zelfs de Belgische kust, een stenen monument wijst de richtingen aan.
Het pad over de duinen loopt verder langs de fraaie villa van Carmen Silva naar het oude Badpaviljoen dat helaas in verval begint te raken, vervolgens komen we langs de veelkleurige Mondriaanbank met daarop een beeld van de godin Nehalennia.
Daarna lopen we langs de oude watertoren door het kleine maar zeer fraai natuurgebied De Manteling waar vooral zomers de Nachtegaal is te horen.
Na het natuurgebied lopen we nog even een stukje verder en komen langs kasteel Westhove.
Langs het nieuwe badpaviljoen lopen we weer terug naar het centrum van Domburg waar de route eindigt bij het Museum van Marie Tak van Poortvliet, in de volksmond genaamd het Kotje van Toorop.

Oude Raadhuis
Hoge Hill
Mondriaanbank
Strandzicht
Kasteel Westhove