Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Burgh-Haamstede: Meeuwenduinen 11 km.

GPS
RouteInformatie

De wandeling door de Meeuwenduinen begint in Burgh op het plein aan de Kerkstraat.
Als we door het open duingebied lopen passeren we verschillende duinvennen die her en der verscholen liggen tussen het struikgewas.
Na enige tijd komen we bij het bosgebied Slapershill en moeten we regelmatig klimmen en dalen.
We lopen op enige afstand langs een pompstation verder door het bosrijke gebied van de Meeuwenduinen en passeren gebieden met namen als De Blinkert, De Driehoek en Haringsput.
Onderweg passeren we regelmatig grote en kleine vennen en even later de grote waterplas van Boompjesput waar verschillende watervogels rondvliegen.
Bij de Lange Put klimmen we over de laatste duinen heen en bereiken het Noordzeestrand.
Vanaf hier lopen we geruime tijd over het strand naar het zuiden tot aan paal 16.08 waar we het pad omhoog nemen de duinen in.
Al snel bereiken we de Juttershut en wandelen we verder door een bosrijk gebied met namen als Foxdal, Hooge Hill en Lange Rug. Daarna verlaten we de bossen en wandelen door een open duingebied naar een parkeerplaats met een uitzichttoren. Vanaf dit punt hebben we een fraai uitzicht over de duinen.
Via een smal zandpad vervolgen we de route met aan de ene zijde het open duingebied en aan de andere zijde een keur aan bungalows en huisjes van de diverse vakantieparken.
Weer aangekomen bij de Zandstraat lopen we terug naar de kerk van Burgh waar we deze route begonnen.

Het Zeepe
Boompjesput
Noordzeestrand
Burgh
Burgh