Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Woerden: Grecht-route 8 km.

GPS
RouteInformatie

De Grecht-route is een ANWB wandeling.
Deze Grecht-route loopt door Woerden. Door de polder 's-Gravesloot en langs de Grecht gaat de route over verharde paden, alleen het gedeelte door de polder 's-Gravesloot en langs de Grecht is onverhard.
De route begint bij het station van Woerden waar volop parkeergelegenheid is.
Bij de uitgang van het station loopt de route een klein stukje richting het centrum waar voor de ingang van het park Bredius het informatiebord staat.
De gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden of geel-rood-geel gekleurde stickers en is daardoor makkelijk te lopen.
Al snel loopt men door het verrassend grote en groene park Bredius met vele waterpartijen waarna men snel Woerden verlaat richting de polder 's-Gravesloot.
Men passeert het gemaal Kamerik-Teylingens en even verderop slaat men linksaf naar de Wilhelminahoeve, over het erf loopt men dwars door de weilanden naar de rivier de Grecht waar men linksaf langs dit water blijft lopen over het trekkerspad.
Aan het eind van dit pad wandelt men Woerden weer binnen waarna men via een paar woonwijken door het oude en mooie centrum van Woerden weer terugloopt naar het station.

Park Bredius
Polder 's-Gravesloot
Langs de Grecht
Centrum Woerden
Grechtroute

Woerden: NS-wandeling - Hollandse Kade 18km.

GPS
RouteInformatie

De Hollandse Kade is een NS wandeling.
Deze wandelroute loopt van het station Woerden naar het station Breukelen.
De wandeling loopt bijna geheel over onverharde paden. De route begint bij het station Woerden waar parkeergelegenheid is, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. rood/witte stickers en is daardoor makkelijk te lopen maar een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van de NS.
Direct na het station Woerden loopt de route over een jaagpad langs het riviertje de Oude Rijn die we ruim 5 kilometer blijven volgen.
Bij Putkop lopen we via de Gerverscop de grasdijk van de Hollandse Kade op, een houtkade in het veenweidegebied die vroeger dienst deed als waterkering. De paden over deze kaden dienden tevens als schouwpad.
We blijven geruime tijd deze oude waterkeringen volgen tot we uitkomen op de Rodendijk waar we even later een grasdijk volgen langs een wetering. Bij de Schutterskade volgen we opnieuw een grasdijk langs een wetering en komen uit bij het dorpje Kockengen.
In Kockengen wandelen we door oude schilderachtige straatjes en bij de oude houten ophaalbrug verlaten we het dorp over een dijkpad en wandelen verder door de weilanden naar het water van de Grote Heicop.
Over een grasdijk blijven we dit water geruime tijd volgen, passeren een gemaal en een tweetal bruggen. We de drukke A2 passeren langs de molen van Breukelen waarna het station in zicht komt waar deze route eindigt.

Woerden
Oude Rijn
Kockengen
Grote Heicop
Gemaal