Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wilnis: Bijleveldroute 6 km.

GPS
RouteInformatie

De Bijleveldroute is een ANWB wandeling die voor een groot deel door de weilanden rond Wilnis loopt, de route gaat in het begin over een weilandpad en daarna over een verharde landweg.
De route start in Wilnis bij het voormalige Raadhuis waar bescheiden parkeergelegenheid is, hier staat een informatiebord over deze route.
De gehele route wordt aangegeven door zeshoekige bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
In het begin lopen we door het centrum van Wilnis, daarna steken we de drukke Provinciale weg over en al snel lopen we via een bruggetje het weiland in, dit gedeelte van de Bijleveldroute loopt geheel over een jaagpad door weilanden en over veengronden langs de Bijleveldvaart door het natuurgebied van De Gagel waar we verschillende watervogels zien.
Bij de Gagelweg loopt de route een klein stukje over deze weg waar we rechtsaf gaan, over een fietspad tussen weilanden door naar de Wilnissezuwe.
Hier zien we duidelijk wat de gevolgen zijn van veenwinning en droogmakerijen, de hoogteverschillen kunnen al gauw oplopen tot 3 meter, langs de route zien we ook nog enkele langhuisboerderijen.
Via de Wilnissezuwe, een verharde polderweg, loopt de route terug naar het centrum van Wilnis.

Bruggetje bij jaagpad
Bijleveldvaart
Veengronden
Wilnissezuwe
Bijleveldroute