Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Vreeland: Klompenpad Vredelantsepad 11km.

GPS
RouteInformatie

Dit Vredelantsepad is een zgn. Klompenpad dat loopt ten noorden en westen van Vreeland, tussen de Vecht en het Amsterdam Rijnkanaal.
De route begint voor het dorpshuis aan de Fetha, hier staat ook een informatiebord over dit klompenpad.
Al snel steken we de rivier de Vecht over en lopen langs het oude centrum van Vreeland. Daarna wandelen we in een rondje om het oude centrum en komen weer bij de Vecht en steken de Vecht weer over.
Dan lopen we over de Nigtevechtseweg naar de Korenmolen De Ruiter, een achtkantige bovenkruier uit 1795.
We blijven de weg langs de Vecht volgen en passeren verschillende woonboten aan de ene kant en verschillende boerderijen aan de andere zijde.
We lopen met een wijde bocht om een dode zijarm van de Vecht, de Nes en zien even later aan de overzijde van de Vecht Overmeer liggen, waarna we bij de kaasboerderij De Willingen de Vecht verlaten. We lopen hier over het erf van de boerderij en even even later over een smal pad langs de weilanden. Aangezien dit gebied een vogelbroed gebied is, is dit deel tussen 15 maart en 15 juni niet toegankelijk.
Bij een kleine stuw, gaan we links een houtwal op en even later komen we in een weiland uit, waarna we langs de rand van dit weiland onze weg vervolgen. Bij een boomgaard gaan we rechts en lopen, nog steeds door het weiland, naar het Amsterdams Rijnkanaal.
Bij dit kanaal aangekomen, volgen we even het kanaal via een fietspad en gaan een stukje verderop naar links, de Spoorlaan in. De Spoorlaan loopt dwars door de weilanden en zowel links en rechts hebben we weidse uitzichten over het poldergebied.
Enige tijd later komt Vreeland weer in zicht en lopen we door een buitenwijk weer terug naar het beginpunt bij het dorpshuis.

Vechtbrug
Korenmolen
Weilandpad
Amsterdam Rijnkanaal
Vreeland