Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nieuwersluis: Angstelroute 11km.

GPS
RouteInformatie

De Angstelroute is een ANWB wandeling.
Deze Angstelroute loopt vanuit Nieuwersluis naar het Amsterdam-Rijnkanaal, steekt deze met een pontje over en loopt langs het riviertje de Angstel, richting Loenersloot en daarna weer terug naar Nieuwersluis, de route loopt wisselend over verharde en onverharde paden.
De route begint bij de Vechtbrug in Nieuwersluis waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze route. De gehele route wordt aangegeven met zeshoekige borden en is daardoor makkelijk te lopen.
Direct na Nieuwersluis loopt de route langs statige buitenplaatsen die aan de Vecht gelegen zijn zoals Rupelmonde, Sterreschans en Over Holland en daarna door een bos naar de oever van het Amsterdam-Rijnkanaal waar we met een voetveer overvaren naar de andere oever.
Na een klein stukje langs het kanaal slaan we af naar het riviertje de Angstel en blijven we deze volgen. Na enige tijd lopen we via een smal onverhard jaagpad langs de Angstel en passeren we kleine boerderijen en komen we uit in Loenersloot, waar we het Amsterdam-Rijnkanaal weer oversteken via de grote brug.
Na de brug dalen we weer af en blijven we langs het kanaal lopen richting Nieuwersluis.
Ter hoogte van Nieuwersluis steken we met een houten voetbrug de Nieuwe Wetering over en lopen we over een smal graspad naar en rond het Waterliniefort van Nieuwersluis en komen we weer terug bij het beginpunt van deze route.

Nieuwersluis
Voetveer
Angstel
Waterliniefort
Molen