Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lopik: Willige Langerakroute 17km.

GPS
RouteInformatie

De Willige Langerak route is/was een ANWB wandeling.
Deze wandeling loopt voor een groot deel door de uiterwaarden van de Lek.
De route gaat grotendeels over hobbelige graspaden en over een 3 kilometer lange, onverharde landweg.
De route start bij Lopik op de parkeerplaats TOP bij de Lekdijk Oost 5 (Lopik).
Omdat de ANWB de route niet meer onderhoud kan het zijn dat de zeshoekige bordjes niet meer aanwezig zijn.
Ondertussen is deze route ook opgenomen in een wandelknooppunten netwerk.
Route volgorde is: 19 - 18 - 12 - 21 - 22 - 33 - 21 - 12 - 13 - 19. Voor meer informatie en kaartje zie ook deze: RouteInformatie.

Via een klein stukje natuurpad loopt de route naar de dijk langs de Lek, om even verder af te dalen in de uiterwaard van deze rivier. De route loopt grotendeels door de uiterwaarden, vlak langs het water van de Lek en passeert regelmatig zandstrandjes die tussen de kribben aanwezig zijn, waar eventueel gezwommen kan worden.
Op enkele plaatsen moet er weer even terug worden geklommen naar de dijk om een inlaatstation of een kwel te passeren, tevens moet er regelmatig, d.m.v. een opstap, over een hek of afrastering worden geklommen, grotendeels loopt hier de route over het gras van de uiterwaarden. In het vroege voorjaar, bij een hoge waterstand van de Lek, zal een gedeelte van de route niet gelopen kunnen worden, men kan dan op de dijk blijven lopen.
Bij het dorpje Willige Langerak verlaten we de uiterwaarden en lopen we, via de Tiendweg, een grotendeels onverharde landweg, door de weilanden weer terug naar het startpunt, het laatste stukje van de route loopt weer door de uiterwaarden langs de Lek.

Uiterwaard langs de Lek
Strandje
Langs de Lek
Tiendweg
Kaartje