Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hoogland: Klompenpad - Zeldertsepad 7km.

GPS
RouteInformatie

Het Zeldertsepad is een klompenpad dat begint bij de Boerderij De Pol, Zeldertseweg 73 in Hoogland.
Vanaf de parkeerplaats bij boerderij de Tol lopen we een klein stukje over de weg en lopen dan, via een schaarhek, een weiland in.
Het eerste deel loopt hier door open graslanden en verderop lopen we langs een maïsveld.
Daarna lopen we via de Mgr. v.d. Weteringstraat naar de Slaagseweg en steken de Malewetering over. Deze Malewetering stroomt even verderop uit in de Eems.
Nadat we nogmaals de Malewetering zijn overgestoken passeren we de afslag naar het Werk bij Krachtwijk, een oud verdedigingswerk van de Grebbelinie. Hier passeren we ook een informatiekubus met informatie over de Grebbelinie en de omgeving.
Via de Krachtwijkerweg lopen we een vogelgebied binnen dat langs de Eems gelegen is. Hier zien we dan ook verschillende weidevogels in de diverse weilanden. Natuurmonumenten onderhouden, in samenwerking met de boeren, hier vogelbroedgebieden.
Op afstand passeren we het Gemaal Zeldert dat hier de waterhuishouding regelt in de Polder Zeldert. De naam komt van een kreek die hier door dit gebied stroomde: De Zeldrecht.
Nadat we weer door een stuk weiland zijn gelopen komen we weer uit bij de Slaagseweg. Via de Neerzeldertseweg lopen we verder door dit weilandengebied en even later komen we via een schaarhek weer in een weiland uit.
Het pad voert ons nu weer door het weiland en via opstapjes lopen we van het ene weiland naar het andere weiland.
Na enige tijd komt de Zeldertseweg en boerderij de Pol weer in zicht en zijn we weer terug bij het begin van dit klompenpad.

De route is gesloten tijdens het broedseizoen tussen 15 maart en 15 juni.
Een deel van de route is gesloten tussen 15 november en 15 februari vanwege de beschermde kleine zwaan. In deze periode kunt u gebruik maken van de alternatieve route (zie kaart).
Klompen aan, rugzak op en gaan!

Weiland bij de Pol
Langs Maisveld
Malewetering
Informatiekubus
Rustpunt