Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hollandse Rading: Pluis & Wasmeerroute 13km.

GPS
RouteInformatie

Deze Pluis- en Wasmeerroute begint bij Cafe Restaurant De Paddestoel aan de Vuurse Dreef.
Vanaf de parkeerplaats bij De Paddestoel lopen we al snel het bos in richting de Lage Vuursche.
Na een aantal bospaden komen we langs het Natuurvriendenhuis Koos Vorrinkhuis. Dit grote natuurvriendenhuis ligt in het bos net buiten het dorp Lage Vuursche en heeft een slaapvleugel met 103 bedden.
In de Lage Vuursche lopen we langs verschillende horeca gelegenheden en wandelen daarna langs het beveiligde hek van kasteel Drakestein en komen even later bij het Pluismeer. Het Pluismeer is een ven in het natuurgebied de Laagte van Pijnenburg en grenst aan het natuurgebied De Stulp.
Via een aantal statige bomen lanen lopen we langs het terrein van de Hilversumsche Golfclub. Even later komen we bij de in de bossen verscholen toren van Wolfsdreuvik. Over deze toren, gebouwd op de Wolfsheuvel, gaat naast de legende het gerucht dat deze toren via een ondergrondse tunnel verbonden zou zijn met kasteel Drakestein.
Na de Wolfdreuvik lopen we naar het Laarder Wasmeer. Het Laarder Wasmeer gebied is met zijn plassen, oude vennen, zandverstuiving en schrale graslanden zeer gevarieerd. De variatie heeft altijd veel vogels aangetrokken en om deze rust te bieden is het gebied sinds begin jaren zestig beperkt toegankelijk. Bij het meer staat een vogelkijkhut met informatieborden over de omgeving.
Na het Laarder Wasmeer wandelen we weer de bossen in, passeren enkele kleine bosvennen en via verschillende kleine en grote bospaden komen we weer uit op de Vuurse Dreef bij De Paddestoel, het beginpunt van deze wandeling.

Bospad
Pluismeer
Wolfsdreuvik
Laarder Wasmeer
Bosven