Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Eemnes: Klompenpad - Nesserpad 10km.

GPS
RouteInformatie

De Nesserpad is een zgn. Klompenpadwandeling die loopt vanuit Eemnes door de weilanden richting Eembrugge en over de zomerdijk langs Eemnesser Vaart terug naar Eemnes, de route loopt wisselend over verharde en onverharde paden.
De route begint bij het plein (t/o Wakkerendijk 32) in Eemnes waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze route. Vanaf het informatiebord loopt het Nesserpad over het fietspad langs de Wakkerendijk Eemnes uit waarna het na ongeveer 1 kilometer linksaf het weiland ingaat.
Lopend door de weilanden en langs de koeien, zigzaggend langs de koeienvlaaien gaan we over het weiland en langs een korenveld en steken, via planken, enkele sloten over waarna we uitkomen op een klein asfaltweggetje.
Even later verlaten we weer het asfalt en lopen wederom door de weilanden, langs een vaart naar de Geerenweg waarna we links via de Kerkeweg naar de oever van de Eem wandelen.
Langs een gemaal wandelen we de Zomerdijk, een graskade, op die we een tijdje volgen en zien rechts de Eem liggen. In de rietlanden langs de Eem zien we veel watervogels. Even later passeren we de Hokkenwaai, een wiel dat is ontstaan na een dijkdoorbraak.
Aan het eind van de grasdijk komen we bij het gemaal en de sluizen van de Eemnesser Vaart uit en verlaten we de oevers van de Eem. We steken de sluizen over en lopen langs de Eemnesser Vaart terug naar Eemnes, naar het beginpunt van dit Nesserpad.
In de periode van 15 maart tot 15 juni kan, i.v.m. het broedseizoen van de vogels, niet door de weilanden worden gelopen, er is een alternatief mogelijk.

Kerk Eemnes
Door de weilanden
Zomerdijk Eem
Eemnesser Vaart
Gemaal