Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Bunschoten: Klompenpad - Veen- en Veldendijkpad 13 km.

GPS
RouteInformatie

Het Veen- en Veldendijkpad is een zgn. Klompenpadwandeling.
Vanuit Bunschoten loopt men eerst met een grote lus van 8 kilometer oostwaarts om daarna terug te keren naar de haven, waarna nog een lus van 5 kilometer aan de westzijde van Bunschoten wordt afgelegd.
Omdat er veel door overwinterings- en broedgebieden wordt gelopen zijn er in de periode van 1 oktober tot 22 juni veel weilanden afwisselend niet toegankelijk.
Van de Kerkstraat in Bunschoten, waar een informatiebord staat, loopt de route oostwaarts langs de oude haven waar vele oude vissersboten liggen, naar de Oostdijk langs het Eemmeer dat we geruime tijd volgen tot Nekkeveld.
Hier verlaten we de Oostdijk en wandelen door een overwinteringsgebied, tussen de weilanden door, naar het riviertje de Laak dat de grens vormt tussen de provincies Utrecht en Gelderland.
Vanaf de Laak lopen we dwars door de weilanden terug naar Bunschoten en via een paar oude straatjes komen we weer bij de oude haven waarna de wandeling verder loopt langs de westzijde van de haven naar de pier. Vanaf hier loopt de route weer langs het Eemmeer.
We passeren een strand en de jachthaven en lopen een weilandgebied binnen waar we langs de rand van een maisveld dit pad vervolgen naar de Westdijk, die we oversteken om daarna weer door de weilanden terug te lopen richting Bunschoten.
Over een dijkje langs de Nieuwe Broerswetering wandelen we langs de weilanden en de bebouwing om even later Bunschoten binnen te lopen waarna we door de straten teruglopen naar het beginpunt van deze gevarieerde wandeling.

Bunschoten
Eemmeer
Laak
Door de weilanden
Door de weilanden