Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Benschop: Klompenpad: Benedeneindsepad 10km.

GPS
RouteInformatie

Wij beginnen deze wandeling op de parkeerplaats aan de Damweg (Polsbroekerdam) langs de Korenmolenvliet. De parkeerplaats ligt in een bocht van de Damweg en is een opstappunt van dit klompenpad waardoor de route iets langer is (10km).
Vanaf de parkeerplaats steken we de Benschoper Molenvliet over en lopen rechts een houtwal op die we geruime tijd gaan volgen.
Links zie we de polder Willeskop en lopen we langs een waterplas met verschillende watervogels.
Na enige tijd passeren we rechts een trekpontje maar we blijven rechtdoor lopen tot aan een uitkijktoren waar we een fraai uitzicht hebben op de waterrijke omgeving en de weilanden.
Na de uitkijktoren lopen we nog steeds rechtdoor tot we links een brug krijgen. Hier steken we het water over en lopen rechtdoor waarna we de Nauwe Blokwetering oversteken.
Vanaf hier volgen we links een pad over een houtwal langs de Nauwe Blokwetering. Met een grote boog lopen we weer terug naar de uitkijktoren.
Bij de uitkijktoren lopen we rechtdoor en na een hek lopen we het weiland in. In het weiland passeren we enkele kunstwerken zoals een grote kruiwagen die fungeert als een zitstoel.
Aangekomen bij een paar boerderijen gaan we voor de Benschopper Wetering rechts over een asfaltweg. We passeren links een 3-tal bruggen en na de Jacobsbrug lopen we rechts (bij een restaurant) weer het weiland in. Hier staat het informatiebord van dit klompenpad.
Halverwege het weiland steken we via een smalle plank een sloot over en lopen langs deze sloot door het weiland verder naar het trekpontje waar we eerder op deze route langs kwamen.
We steken met het pontje het water over en lopen links de houtwal op.
Na geruime tijd (als we deze houtwal uitlopen) komen we weer bij de parkeerplaats waar we dit klompenpad begonnen.

Houtwal
Uitkijktoren
Kunstwerk
Smalle oversteek
Trekpontje