Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ouderkerk aan den Amstel: 3 verschillende rondwandelingen.

GPS
RouteInformatie

In en rond Ouderkerk aan de Amstel lopen een 3 tal rondwandelingen van de ANWB, de Dorpsroute, de Amstelzijderoute en de Benningroute, deze drie route's, met elk een historisch karakter, lopen door het centrum, langs de Amstel of door de weilanden van Ouderkerk aan de Amstel en lopen het meest over verharde paden.
Alle drie de route's beginnen op het plein in de Kerkstraat waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze drie route's en de historie van Ouderkerk aan de Amstel. De drie route's worden aangegeven d.m.v. richtingsborden en zijn daardoor makkelijk te lopen.
Het is ook mogelijk om de drie route's te combineren, waardoor er een wandeling ontstaat met een lengte van ruim 7 km.

Dorpsroute (2,7 km)
Deze route voert u vanaf de Kerkstraat door het oude centrum van Ouderkerk aan de Amstel alsmede door een stukje buitengebied en loopt langs 7 historische plaatsen waar ook informatieborden staan, waaronder het buitenverblijf Oostermeer en de molen "De Zwaan".De Amstelzijderoute (3,4 km)
Een gezellige route die door het oude centrum langs de Amstel loopt, richting de boerderij Elsenhove, hierna loopt de route over een onverhard pad door een stukje natuurgebied en weer terug naar het centrum van Ouderkerk aan de Amstel , onderweg staan 10 borden met historische informatie.De Benningroute (2,3 km)
Via de Dorpsstraat loopt de route langs fraaie boerderijen aan de Holendrechterweg, vervolgens langs het riviertje de Bullewijk, daarna langs de Portugees-Joodse begraafplaats, de Ronde Hoep en de Achterdijk weer terug naar de oude dorpskern. In totaal loopt de route langs 10 historische plaatsen, elk met een bord met informatie.Ouderkerk a/d Amstel
Huize Oostermeer
Molen De Zwaan
Oude Kerkbrug
Toegang Begraafplaats