Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Zetten: Oude NS-wandeling - Betuwe 20km.

GPS
RouteInformatie

De Betuweroute is een NS-wandeling die loopt van Zetten naar Rhenen (16km) of Kesteren (20km).
Vanaf het station van Zetten lopen we richting het dorpscentrum en passeren het Florence Nightingale Instituut, een zorginstelling voor meisjes en vrouwen.
In het centrum lopen we naar links richting Hemmen via enkele voetgangerssluisjes, een speel/trapveld en passeren we een bosgebied.
Via het Molenpad komen we bij de oevers van de Linge die we even volgen. We passeren de ruine van het kasteel Hemmen en lopen door een park en de kasteeltuin, naar het dorpscentrum van Hemmen.
We wandelen langs het gemeentehuis, de kerk en de oude school en verlaten Hemmen weer. Via verschillende voetgangerssluisjes lopen we eerst door de bossen en komen later in een open weiland gebied.
Via een pad door de weilanden, komen we uit bij een pad langs de spoorbaan en blijven voorlopig dit pad volgen tot het station Hemmen/Dodewaard.
Vanaf hier volgen we een asfaltweg naar Opheusden. In Opheusden wandelen we door het plaatsje en komen uit op de Rijndijk en dalen af naar een grasdijk dat door de uiterwaard Maneswaard loopt.
Vanaf nu hebben we regelmatig uitzichten op de Rijn en het natuurgebied de Blauwe Kamer aan de overzijde van de Rijn. We passeren 't Veerhuis bij de pont over de Rijn en lopen terug naar de Rijndijk die we even later weer verlaten. We lopen opnieuw over de zomerdijk nu met uitzichten op de aan de overzijde gelegen Grebbeberg.
Even later komt Rhenen in zicht. Vlak voor de brug over de Rijn kan men rechts naar het station Rhenen lopen (16km) of (zoals wij) links naar het station Kesteren (20km). Via een paar asfaltweggetjes komen we uit in Kesteren en lopen via de Dorpsstraat en de Stationsstraat naar het station van Kesteren.

Hemmen
Linge
Station Hemmen.Dodewaard
Kesteren
Station Kesteren