Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wekerom: Klompenpad - Beek- en Bultpad 12km.

GPS
RouteInformatie

Het Beek- en Bultpad is een klompenpad.
Vanaf het Dorpsplein in Wekerom lopen we via een buitenwijk naar het sportcomplex en nemen een smal paadje langs de Grote Valksebeek.
Dit smalle paadje, langs de beek, blijven we een tijdje volgen. We lopen door een paar houtbosjes en achter een boerderij langs en steken de beek over.
Na een klein stukje asfalt, gaan we linksaf en lopen langs de rand van een weiland en blijven nu een tijdje door een paar weilanden lopen.
We komen uit bij een zandpad en lopen over dit zandpad verder, rechts van ons bossen en links een open weilandgebied met boerderijen.
Na enige tijd komen we bij de Wekeromse Bult, een 25 meter hoge berg, waar veel wilde bloemen groeien. We klimmen omhoog en vanaf de top hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving en de Gelderse Vallei.
Aan de andere zijde van de Bult, dalen we af en lopen al snel het bosgebied binnen van het Wekeromse Zand. Vanaf hier blijven we voorlopig een aantal bospaden volgen in een heuvelachtig terrein.
Na deze bossen volgen een paar landelijke weggetjes en dan ineens volgen we een pad wat dwars door een tuincentrum loopt, tussen de diverse tuinplanten en struiken door en even later komen we weer bij een smal pad langs een beek uit.
Deze Grensbeek, blijven we weer enige tijd volgen, waarna we weer uitkomen in Wekerom, waar een informatiebord staat over deze route. Even later komen we weer uit op het Dorpsplein, waar we eerder dit fraaie pad begonnen.

Langs de beek
Uitzicht Bult
Wekeromse Zand
Grensbeek
Graspad