Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wageningen: Klompenpad - Wageningse Engpad 14km.

GPS
RouteInformatie

Het Wageningse Engpad is een klompenpad dat begint bij de parkeerplaats bij hotel De Wageningse Berg net buiten Wageningen.
Vanaf de parkeerplaats lopen we al snel het Belmonte Arboretum binnen.
Het Belmonte Arboretum is een botanische tuin, het was eeuwenlang een landgoed maar in 1951 is het landgoed overgegaan naar de toenmalige Landbouwhogeschool Wageningen die het terrein als Arboretum inrichtte. Het Arboretum heeft met 1500 soorten de grootste collectie Rododendrons van de Benelux.
Na het Arboretum dalen we eerst af en lopen direct daarna weer omhoog en via een buitenwijk lopen we richting een landelijke gebied van Den Eng en Hoog Wageningen. Al snel lopen we via verschillende smalle paadjes en stille weggetjes langs diverse moestuinen en kwekerijen. In dit gebied ligt ook de biologische wijngaard Wageningse Berg.
Onderweg passeren we ook de Camping De Wielerbaan waar het bij zonnig weer goed vertoeven is op het terras.
Dan lopen we de bossen in en via verschillende lange bospaden komen we bij het landgoed Oranje Nassau Oord. Aan de rand van het bos ligt het oude sanatorium en tegenwoordig het Verpleeghuis Oranje Nassau's Oord.
Via de statige oprijlaan lopen we naar de drukke N225 en steken deze over waarna we even later het bosgebied van de Wageningse Berg binnenlopen. Het pad op de flank van de Wageningse Berg loopt gestaag omhoog en onderweg hebben we regelmatig fraaie uitzichten over de Rijn.
Na geruime tijd komen we weer bij het beginpunt van dit klompenpad bij het Hotel De Wageningse Berg.

Belmonte Arboretum
Bergpad
Den Eng
Wijngaard
Rijndal