Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Voorthuizen: Klompenpad - Griezeveensepad 14km.

GPS
RouteInformatie

Het Griezeveensepad is een klompenpad dat start in Voorthuizen bij het Eethuis "De Heuveltjes" (Apeldoornsestraat).
Bij het Eethuis "De Heuveltjes" lopen we de bossen. Even later volgen we een pad langs de bosrand en een weide en passeren we daarna de waterplas van de Grijze Veen. De Grijze Veen is een veenput die ontstaan is door turfwinning.
Via een paar stille asfaltweggetjes passeren we daarna verschillende caravan en bungalowparken en komen bij de bossen van het Stroesche Zand.
Vanaf hier volgen we verschillende bospaden en steken bij een parkeerplaats de Apeldoornse Straat over waarna we verder wandelen door het Boeschoterbosch.
Na nog enkele bospaden komen we bij de Hunnenweg en lopen over een paar stille asfaltweggetjes tussen verschillende weilanden door.
Op de Prinsenweg gaan we via een overstapje een weiland in en wandelen we verder door weilanden en een smal paadje langs een sloot richting het Wilbrinkbos.
Bij het Wilbrinkbos aangekomen lopen we via een overstapje dit bosgebied binnen en passeren al snel een open bosvijver met verschillende waterlelies. Daarna volgen nog enkele houtwallen, heidevelden en vennetjes.
Even later komen we bij een opvallende zandwal die in een langgerekte boog door dit bos loopt. Deze zandwal van soms wel 20 meter hoog is een restant van een stuifduin uit de laatste ijstijd.
Nadat we eerst onder langs deze zandwal zijn gelopen, wandelen we terug boven over de zandwal om even later weer via een bospad terug te keren naar het beginpunt van deze wandeling.

Bosrand
Stroesche Zand
Overstapje
Wilbrinkbos
Zandwal