Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Tricht: Klompenpad - Leidschehoevenpad 11km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling start bij de Natuurbeleving Leidsche Hoeven aan de Oude Hoevenseweg 8 te Tricht.
Bij de Natuurbeleving Leidsche Hoeven is een Moestuin, Theetuin, Zorg- & Kinderboerderij, Landwinkel, Werkplaats, Lunchroom en een Bakkerij.
Vanaf de Natuurbeleving Leidsche Hoeven volgen we het klompenpad naar het water van de Bisschopsgraaf.
Aangekomen bij dit water gaan we het wandelpad langs dit water een tijdje volgen. Even later steken we de Bisschopsgraaf over en volgen het pad aan de andere zijde.
Na enige tijd lopen we links door de boomgaarden verder over verschillende onverharde paden en steken we het water van de Nieuwe Graaf over.
Daarna volgen nog verschillende onverharde paden en steken we de spoorbaan Leerdam naar Geldermalsen over.
Niet veel later komen we op de befaamde Appeldijk. De Appeldijk die langs het riviertje de Linge loopt is vooral druk bezocht in het voorjaar door zijn bloesem.
We gaan de Appeldijk een tijdje volgen tot het gemaal de Neust. Hier verlaten we de Appeldijk en lopen langs de grote boerderij De Neust, een monumentale hofstede gelegen op het landgoed landgoed Mariƫnwaerdt.
Na enkele onverharde paden, steken we een watertje over en komen weer bij de oevers van de Bisschopsgraaf.
Vanaf hier gaan we geruime tijd het pad langs dit water volgen. Na een tijdje steken we de spoorbaan Leerdam naar Geldermalsen weer over. Daarna blijven we het pad langs de Bisschopsgraaf volgen tot we komen bij een smalle brug over de Bisschopsgraaf. Hier steken we de Bisschopsgraaf over en gaan het pad op de andere oever volgen.
Na een poosje komen we bij de Dwarsweg, hier verlaten we het water van de Bisschopsgraaf en wandelen terug naar de Natuurbeleving Leidsche Hoeven waar we deze wandeling begonnen.

Leidsche Hoeven
Bisschopsgraaf
Nieuwe Graaf
Appeldijk
Gemaal de Neust